Der er ofte fart på i dagligdagen og der er meget, der skal nås – sådan er virkeligheden for de allerfleste virksomheder.

En af de ting virksomheder nogle gange ikke når, er at planlægge instruktion og oplæring af medarbejdere. Det gælder både nyansatte, men også øvrige medarbejdere, selvom de måske har været ansat længe.

I den forbindelse er det af yderste vigtighed, at virksomheden kan fremvise fyldestgørende dokumentation for, at instruktion af medarbejdere bl.a. indenfor sikkerhed foregår planlagt og målrettet.

Som udgangspunkt er det altid virksomhedens ansvar, hvis en medarbejder ikke følger reglerne og måske foretager sig noget, der ikke er helt i tråd med firmaets normale sikkerhedsprocedurer. Måske får virksomheden ligefrem et påbud eller en større bøde fra Arbejdstilsynet i forbindelse med en sådan handling.

Men kan virksomheden dokumentere, at de har foretaget den fornødne instruktion/oplæring, viser en nylig afgørelse i retten, at der er stor sandsynlighed for, at kravet vil blive afvist.

Kontakt os gerne for en uforpligtende snak om hvordan din virksomhed får planlagt målrettet instruktion og oplæring af alle medarbejdere.