Arbejdsmiljø er meget mere end en god kontorstol, en velfungerende svejseudsugning eller en topmoderne skruemaskine.

Arbejdsmiljø er også alt det, vi ikke kan se med det blotte øje. Hertil kommer, at alle mennesker har forskellig opfattelse af, hvad der får dem til at trives i dagligdagen.

Nogle elsker at sidde i storrumskontor, hvor der er en summen af aktivitet. Andre vil helst sidde alene og bliver stressede af for megen larm. Der er ikke noget, der er rigtigt eller forkert i denne sammenhæng, men blot et udtryk for, at mennesker er forskellige.

Også med hensyn til indeklima kan det være svært at gøre alle tilfredse. Nogle fryser ved temperaturer under 20 grader, hvor andre helst vil have vinduet stående åbent hele året rundt.

Der er altså mange udfordringer for en virksomhed, hvis alle skal føle sig tilfredse. Men hvis alle inddrages i dialogen og selv kan komme med løsninger, vil det i sidste ende give mere tilfredse medarbejdere, også selvom alle ønsker ikke kan efterkommes.

At lade en ekstern konsulent tage sig af dialogen med medarbejderne giver rigtigt gode resultater – medarbejderne bliver hørt og en uvildig person kan se på løsninger med nye øjne.